Om meg og min familie

Kjernefamilien (foreldre og barn)

Om meg og min familie

Kjernefamilien (foreldre og barn)

Jeg heter Svend Olav Aagedal, er en 53-årgang født i Løvens tegn, og er bosatt i Drøbak (på Heer).
Kommer opprinnelig fra Byen (som er det jeg kaller Kristiansand), og er altså Sørlending og ekte Londskråge (født på Lund!).
Selvsagt er derfor IK Start mitt favorittlag.

Jeg er ansatt som Controller ved Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo (SKBO). Er formelt ansatt i Bymisjonspartner AS, et datterselskap av SKBO, hvor jeg begynte 10.mars 2014.
Dessverre ble jeg delvis sykemeldt i slutten av januar 2017, og etterhvert 100% sykelmeldt. I mai 2017 fikk jeg diagnosen ME (heldigvis den laveste graden), og har siden ikke vært i jobb (men er fremdeles ansatt).

Inntrykk av Kirkens Bymisjon:
Fantastisk organisasjon som jeg støtter 100% i det som gjøres (tidligere hadde jeg skrevet «i det de gjør», men jeg har jo vært (og er fremdeles formelt) faktisk en del av denne organisasjonen!
Kjempefine medarbeidere!
Måten jeg er blitt mottatt på, kan jeg ikke få fullrost nok. Er veldig takknemlig for at jeg har fått mulighet til å jobbe i en slik organisasjon.

Hadde vel egentlig tenkt å forbli «pensjonist» eller få en deltidsjobb i nærmiljøet etter at jeg sluttet i IBM, men da jeg så annonsen for denne jobben…
Jeg gikk ned til 60% stilling fra og med november 2016. Trengte blant annet å hjelpe til litt mer hjemme, men det skulle altså vise seg å bli litt annerledes enn tenkt…
Fikk, som nevnt, diagnosen ME i mai 2017 (noe NAV selvsagt ikke anerkjenner), og kan derfor ikke være til så stor nytte. Må passe på aktivitetsnivået for ikke å gå på en «smell» med påfølgende dager ute av stand til å bidra.

Jeg var ansatt i IBM inntil slutten av 2013, hvor jeg (riktignok med 2 avbrudd!) hadde vært ansatt siden 1978. Har arbeidet både med regulært regnskap (i bokholderiet som vi fremdeles kalte det der) og med de interne regnskaps- og økonomisystemene som har vært benyttet.
Fra høsten 1998 drev jeg mest med internt prosjektarbeid relatert til økonomisystemer på europeisk basis, og fra høsten 2008 ble jeg involvert i et verdensomspennende internt SAP-prosjekt i den sentrale
prosjektgruppen.
Spennende og lærerikt!!

Mine hovedinteresser (utenom data generelt og dataspill spesielt – Myst-type spill) er musikk og sang, bøker og politikk.
Foruten å lytte til musikk, spiller jeg (av og til, men altfor sjelden) diverse instrumenter (dog kun til hjemmebruk – og selvlært) som for eksempel
tenorsaxofon, klarinett, gitar, piano og mandolin.

Kunne sikkert blitt litt flinkere hvis jeg hadde øvd litt mer..

Dessuten har jeg sunget i Drøbaks beste gjeng:
Drøbak Mannskor, men fikk problemer med stemmen, og avsluttet også mitt formelle medlemskap fra og med 2019.

Før kommune- og fylkestingsvalget i 2015 begynte jeg å aktivisere meg litt politisk igjen («igjen» fordi jeg en gang på 70-tallet i forrige århundre var litt aktiv).
Har meldt meg inn i Frogn MDG (Miljøpartiet de Grønne) og truffet noen utmerkede og engasjerte mennesker der og er nå kasserer i styret.
Ved valget i 2015 fikk vi inn 2 representanter i Frogn kommunestyre (Linda og Henrik). De er utrolig arbeidsomme og dyktige, og jeg håper vi får valgt dem inn også i kommende valg.

I kjernefamilien min er der 4 (foruten meg selv):

    • Ragnhild (Ra)
    • Line
    • Siri
    • Njård

Jeg er gift med Ragnhild Sodeland (som også kommer fra Byen, hvis jeg skal være snill – hun ble født på Hamar, men familien var egentlig bosatt i Talvik utenfor Alta da hun ble født…)

Ra, som jeg kaller henne, er for tiden uføretrygdet, og har tatt kurs i maling på Nydalen Kunstskole. Ra har sin egen hjemmeside.

Der kan du blant annet se både bilder hun har tatt, og fotografier av en del av maleriene hennes.

Høsten 2014, nærmere bestemt lørdag 25. oktober, hadde hun sin første separatutstilling i  Oslofjorden Kunstsenter i Drøbak!
Den gikk over all forventning med salg av flere bilder og trykk. Med en vernissasje hvor selveste Paulin Voss holdt en minikonsert, måtte det jo bli bra.

Ragnhild er, selvsagt, også tilhenger av IK Start .

Line er min eldste datter, født i 1982 (fra første ekteskap: se nedenfor). Hun bor, sammen med sin mann Lars, og deres sønn Theo, i Drammen. Line er, for tiden, student ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Lars jobber i Ariel Foto. Theo, som er vårt første barnebarn, ble født i april 2013.
…Line er også IK Start-tilhenger. Det var nok Line som fikk opp den store interessen for laget i familien vår i si tid.

Siri er min yngste datter, født i 1988. Hun har en Mastergrad fra Universitetet i Trondheim (NTNU).
Fikk, i august 2014, jobb som førstekonsulent (nå: rådgiver) i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Siri og Håvard, hennes ektemann, har kjøpt leilighet i Oslo som de (samt Toby, kaninen til Siri og Håvard) flyttet inn i i desember 2014. De kjøpte, i begynnelsen av 2019, en halvdel av en tomannsbolig på Ulsrud i Oslo, en leilighet de overtar 1. mai 2019.

Håvard fikk seg også jobb i Oslo i et IT-firma (Itera) etter endt studium ved NTNU i Trondheim, men skiftet jobb høsten 2018 og er nå Platform Engineer i Spacemaker AI.

I slutten av juni 2017 fikk de en nydelig datter; Tuva.

…Siri er også IK Start tilhenger, om ikke så ihuga som for noen år siden.

Njård er sønnen min, født i 1991, og har også bodd en stund oppe i Trøndelagen. Har vært meget aktiv i Student-tv i Trondheim for noen år siden, men gratisarbeid er det ikke så lett å leve av, så han flyttet etterhvert hjem og tok seg en ettårig yrkesrettet utdannelse hos Treider. Nå er han ansatt hos Sykehuspartner og har kjøpt seg leilighet på Romsås der han flyttet inn høsten 2018

..også IK Start tilhenger selv om Liverpool er det laget som ligger nærmest hjertet hans.

Apropos første ekteskap:
Jeg er fremdeles gift, utrolig nok, med min første kone, og jeg har ingen planer om å endre på det. Så Line har den samme mor (og forhåpentligvis samme far) som de 2 andre barna våre…