Om meg og min familie

Kjernefamilien (foreldre og barn)
Kjernefamilien (foreldre og barn)

Jeg heter Svend Olav Aagedal, er en 53-årgang født i Løvens tegn, og er bosatt i Drøbak (på Heer).
Kommer opprinnelig fra Byen (som er det jeg kaller Kristiansand), og er altså Sørlending og ekte Londskråge (født på Lund!).
Selvsagt er derfor IK Start mitt favorittlag.

Jeg var ansatt som Controller ved Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo (SKBO) inntil jeg fikk uførepensjon 1. september 2019. Var formelt ansatt i Bymisjonspartner AS, et datterselskap av SKBO, hvor jeg begynte 10.mars 2014.
Dessverre ble jeg delvis sykemeldt i slutten av januar 2017, og etter hvert 100% sykemeldt. I mai 2017 fikk jeg diagnosen ME (heldigvis den laveste graden), og har siden ikke vært i jobb. Fra september 2020 har jeg gått over til å være en regulær alderspensjonist.

Inntrykk av Kirkens Bymisjon:
Fantastisk organisasjon som jeg støtter 100% i det som gjøres (tidligere hadde jeg skrevet «i det de gjør», men jeg har jo faktisk vært en del av denne organisasjonen!
Kjempefine medarbeidere!
Måten jeg ble tatt imot på da jeg ble ansatt, kan jeg ikke få fullrost nok. Er veldig takknemlig for at jeg har fått mulighet til å jobbe i en slik organisasjon. Bare så synd at jeg måtte «kaste inn håndkleet» etter så kort tid. Hadde mer enn gjerne jobbet der frem til jeg ble 67.

Jeg hadde vel egentlig tenkt å forbli «pensjonist» eller få en deltidsjobb i nærmiljøet etter at jeg sluttet i IBM i 2013, men da jeg så annonsen for jobben i Bymisjonen (faktisk på selve nyttårsaften 2013/2014)…
Jeg gikk ned til 60% stilling fra og med november 2016. Trengte blant annet å hjelpe til litt mer hjemme, men det skulle altså vise seg å bli litt annerledes enn tenkt…
Fikk, som nevnt, diagnosen ME i mai 2017 (noe NAV selvsagt ikke anerkjenner), og kan derfor ikke være til så stor nytte. Må passe på aktivitetsnivået for ikke å gå på en «smell» med påfølgende dager ute av stand til å bidra noe som helst.

Jeg var ansatt i IBM til utgangen av 2013, hvor jeg (riktignok med 2 avbrudd!) hadde vært ansatt siden 1978. Har arbeidet både med regulært regnskap (i bokholderiet som vi fremdeles kalte det der) og med de interne regnskaps- og økonomisystemene som har vært benyttet.
Fra høsten 1998 drev jeg mest med internt prosjektarbeid relatert til økonomisystemer på europeisk basis, og fra høsten 2008 ble jeg involvert i et verdensomspennende internt SAP-prosjekt i den sentrale prosjektgruppen.
Spennende og lærerikt, og ble kjent med mange gode kolleger rundt omkring i verden – flere som jeg har kontakt med den dag i dag (skjønt stort sett via sosiale media)!!

De siste årene har mye av tiden gått med til slektsforskning. Det er kjempeartig! Mine hovedinteresser  for øvrig (utenom det ovennevnte, data generelt og dataspill spesielt – Myst-type spill) er musikk og sang, bøker og politikk.
Foruten å lytte til musikk, spiller jeg (av og til, men altfor sjelden) diverse instrumenter (dog kun til hjemmebruk – og selvlært) som for eksempel tenorsaxofon, klarinett, gitar, piano og mandolin.

Kunne sikkert blitt litt flinkere hvis jeg hadde øvd litt mer..

Dessuten har jeg sunget i Drøbaks beste gjeng:
Drøbak Mannskor, men fikk problemer med stemmen, og avsluttet også mitt formelle medlemskap fra og med 2019.

Før kommune- og fylkestingsvalget i 2015 begynte jeg å aktivisere meg litt politisk igjen («igjen» fordi jeg en gang på 70-tallet i forrige århundre var litt aktiv).
Jeg meldte meg inn i Frogn MDG (Miljøpartiet de Grønne) og har der truffet noen utmerkede og engasjerte mennesker der, og jeg var kasserer i styret frem til årsmøtet i 2020.
Ved valget i 2015 fikk MDG inn 2 representanter i Frogn kommunestyre (Linda, og Henrik). De er utrolig arbeidsomme og dyktige, og ved valget i 2019 fikk partiet valgt inn ytterligere en representant (Sander). I 2023 ble det valgt inn 2 representanter. MDG har fremstått som et av de beste alternativet i Frogn, men nasjonalt er partiet ikke lenger mitt førstevalg.  Selv om miljøpolitikk og flyktningpolitikk er utrolig viktig, og der er MDG på topp, finnes også andre områder som er vesentlige, og som gjør at jeg aldri kan få meg til å stemme på et parti som kan tenke seg å støtte opp om en borgerlig regjering. Så da ble det et annet partis stemmeseddel som jeg slapp ned i stemmeurnen ved stortingsvalget i 2021. Dette tok jeg etter hvert også konsekvensen av, og meldte meg ut av MDG i begynnelsen av januar 2023.

I kjernefamilien min er der 4 (foruten meg selv):

    • Ragnhild (Ra)
    • Line
    • Siri
    • Njård

Jeg er gift med Ragnhild Sodeland (som også kommer fra Byen, hvis jeg skal være snill – hun ble født på Hamar, men familien var egentlig bosatt i Talvik utenfor Alta da hun ble født, og nå vet hun at det er derfra hun egentlig er…).

Ra, som jeg kaller henne, er også pensjonist. Hun tok, for noen år siden, kurs i maling på Nydalen Kunstskole. Ra har også sin egen hjemmeside, men hun oppdaterer nok den sjeldnere enn jeg oppdaterer mine sider. På hjemmesiden hennes kan du blant annet se både bilder hun har tatt, og fotografier av en del av maleriene hennes.

Høsten 2014, nærmere bestemt lørdag 25. oktober, hadde hun sin første separatutstilling i  Oslofjorden Kunstsenter i Drøbak!
Den gikk over all forventning med salg av flere bilder og trykk. Med en vernissasje hvor selveste Paulin Voss holdt en minikonsert, måtte det jo bli bra.

Line er min eldste datter, født i 1982 (fra første ekteskap: se nedenfor). Hun bor, sammen med sin mann Lars, og deres sønn Theo, i Drammen. Line har forholdsvis nylig studert sosiologi ved Universitetet i Sørøst-Norge og har nå fått seg en 50% stilling som konsulent i Drammen kommune ved Knutepunkt Strømsø samtidig som hun driver et enkeltpersonforetak på si’ (Design av markedsmateriell, tekstforfatting og korrekturlesing).

Lars jobber i Norsk Skolefoto AS. Theo, som er vårt første barnebarn, ble født i april 2013. Han begynte på Brandengen skole høsten 2019.

Siri er min yngste datter, født i 1988. Hun har en Mastergrad fra Universitetet i Trondheim (NTNU).
Fikk, i august 2014, jobb som førstekonsulent (nå: seniorrådgiver) i Barne- og familiedepartementet.

Siri og Håvard, hennes ektemann, kjøpte i 2014 en leilighet nær Sinsen i Oslo som de, sammen med Toby (kaninen deres – han døde 20. juli 2022), flyttet inn i i desember samme året. I begynnelsen av 2019 kjøpte de en halvdel av en tomannsbolig på Ulsrud i Oslo, som de overtok 1. mai 2019. I 2023 har de vært på flyttefot igjen: De har kjøpt hus på Bøler (Myrvoll) like ved den barnehagen som minstemann går på nå og ikke langt fra den skolen der datteren deres går nå.

Håvard fikk seg også jobb i Oslo i et IT-firma (Itera) etter endt studium ved NTNU i Trondheim, men skiftet jobb høsten 2018 og er nå Software Engineer i selskapet Autodesk (som kjøpte opp Spacemaker AI i november 2020).

I slutten av juni 2017 fikk de datteren Tuva, og i begynnelsen av juli 2020 ble Tuva storesøster til Trym.

Njård er sønnen min, født i 1991, og har også bodd en stund oppe i Trøndelagen. Har vært meget aktiv i Student-tv i Trondheim for noen år siden, men gratisarbeid er det ikke så lett å leve av, så han flyttet etter hvert hjem og tok seg en ettårig yrkesrettet utdannelse hos Treider. Nå er han ansatt hos Sykehuspartner som IT-konsulent og bor i leilighet på Romsås der han flyttet inn høsten 2018.

..også IK Start tilhenger selv om Liverpool er det laget som ligger nærmest hjertet hans.

Apropos første ekteskap:
Jeg er fremdeles gift, utrolig nok, med min første kone, og jeg har ingen planer om å endre på det. Så Line har den samme mor (og forhåpentligvis samme far) som de 2 andre barna våre…