Diverse lenker

Lenker til gratisprogrammer og noen nettsteder.

Diverse tekniske hjelpeprogrammer som CCleaner, Recuva etc (pass på å velge gratisversjonene ‘FREE’).

Firefox er en populær nettleser som kommer veldig bra ut blant annet mht. funksjoner for personvern (Google sin Chrome er blant de dårligste her).

Gimp er et avansert bildebehandlingsprogram. Kjenner ikke Photoshop, men noen beskriver Gimp som «et fantastisk alternativ til Adobe Photoshop». Finnes en brukermanual på nynorsk for (per i dag) versjon 2.10.

LibreOffice er en kontorpakke som tilsvarer Microsoft Office. Fordelen er at den er helt gratis og kan (for eksempel) lagre dokumenter og regneark i Microsoft Office-format.

ProjectLibre er et godt (og gratis) alternativ til Microsoft Project.

Scribus er et «page layout program» (sideredigeringsprogram), og et fint alternativ til for eksempel Microsoft Publisher.

SourceForge er et bra nettsted med oversikt over «åpen-kilde»-programmer og en mengde lenker til og omtale av slike programmer (open source software).

NirSoft er et nettsted med med mange små praktiske programmer for Windows.

Stellarium som er et gratis planetarium-program. Veldig bra!

Thunderbird er et gratis e-postprogram med mange muligheter for tilpasning.

FastStone og Irfanview er to programmer som håndterer bildevisning og -manipulering.

Ubuntu er en veldig bra Linux-distribusjon. Dette er et meget godt og gratis alternativ til Windows. Fungerer like godt som Windows for det aller meste (kanskje problem mht. noen spill som kun er laget for windows). Har det selv installert på en PC.