Livet i fuglekassa

Jul 2016 fikk jeg fuglekasse med kamera av Ragnhild. Tidlig på våren 2017 ble kassa hengt opp på østveggen, og kamerakabelen ble lagt inn under terrassen og inn til TV-en i kjellerstua.
Imidlertid kom det ingen fugler i kassa den våren. Fulgte med to metallplater med ulike hullstørrelser (for å beskytte mot eventuelle hakkespetter), og hadde satt på platen med det største hullet. Ingen fugler altså, men i løpet av sommeren hadde det etablert seg et vepsebol inne i kassa som dekket kamera. Ble litt rensejobb for å få fjernet det slik at linsen på kameraet fungerte sånn noenlunde igjen.

Året etter (i fjor) monterte jeg på en plate med mindre hull, og da kom et blåmeispar og slo seg ned. Dessverre dro vi avgårde på ferie, så jeg fikk ikke med meg klekking og mating.

I år er jeg bedre forberedt: Utstyrt med program som kan ta opp film fra fuglekassa.

Også i år (2020) flyttet et blåmeispar inn. I begynnelsen av mai begynte byggingen av reiret i kassa, og 14. mai var det kommet 7 egg i reiret. Foreldrene forlot fuglekassa før eggene ble klekket. Muligens på grunn av mangel på mat (innsekter).

Nyeste videoene ligger øverst 🙂

Dag 17 – siste dag i fuglekassa
Dag 16
Dag 15
Dag 14
Dag 13
Dag 12
Dag 11
Dag 10
Dag 10 – regn og torden
Dag 9
Dag 8
Dag 7
Dag 6
Dag 5
Dag 4, del 1 – plassen til fugleungene er flyttet nærmere veggen ved inngangen. Fremdeles er ikke ungene særlig vakre å se på. Men de «rør nu på seg».
Dag 4, del 2: Mating

Dag 3
Dag 2
Dag 1 – 28. mai (eller sent 27. mai) var eggene klekket.