Pilegrimsvandring

Nå skal også jeg få være med på det:

Å gå på vandring langs veier og stier hvor folk på vei til Santiago de Compostela har vandret i kanskje 1000 år. Dette skal jeg gjøre sammen med 15 kollegaer. Egentlig sto jeg på venteliste, men på grunn av frafall var jeg så heldig at jeg ble med i år. Vi skal vandre langs disse veiene og stiene i 6 dager, kanskje litt sammen og kanskje litt hver for oss ettersom hva den enkelte foretrekker underveis.

Vi starter i Saint Jean Pied de Port i Frankrike og ender til slutt opp i Logroño i Spania. Skal bli veldig spennende. Tror nok at blant oss kollegaer så er det ulike forventninger. Alle er vi jo ansatte i Kirkens Bymisjon (eller beslektede selskaper), men det betyr ikke at vi har felles tro eller har samme hensikt med å melde oss på denne turen. Heldigvis er Kirkens Bymisjon (eller mer fullstendig: Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo) en veldig tolerant arbeidsplass. Det viktigste er vel at du identifiserer deg med visjonen vår (og den er det ikke vanskelig å være enig i).

Jeg gleder meg veldig til (vandre)turen, men gruer meg litt til selve reisen dit. Må ta en flybuss som går 03:37 lørdag morgen fra Korsegården (noen kilometer unna). Heldigvis har Njård sagt seg villig til å kjøre meg dit.

Første vandredagen blir sikkert tøff (bortimot 1000 høydemeter), men jeg håper at jeg er i såpass form at det ikke blir noe problem. En dag skal vi også gå 42 km. Tror det blir en større utfordring. Men heldigvis er ikke poenget å komme først frem…

Mange har fått litt aha-opplevelser på disse vandringene (etter hva jeg har hørt). Mobilen er slått av, og forhåpentligvis er også jobbkrav og tidspress glemt denne ene uka. Bare vandringene, mine medvandrere og mine egne tanker, og en ting jeg er litt spent på:

Hvilke tanker vil dukke frem under vandringen? Kanskje helt dagligdagse problemstillinger eller mer ekstensielle? Kanskje godt vi har prester med som stiller seg til rådighet for personlige samtaler. Ikke sikkert jeg deler akkurat dette med andre etter at turen er over (hvis der egentlig ville vært noe å dele), men håper å kunne dele litt bilder og minner fra vandringen.

Veldig takknemlig for at jeg får være med på dette!